Studentky u plotny: volské voko se slaninou!

Studentky u plotny: volské voko se slaninou!

Nevíte, co a jak si uvařit? Naše studentky u plotny vám poradí! Pravidelná čtvrnáctidenní rubrika o vaření je tady! Uvítáme návrhy a tipy na jednoduchá, levná a chutná jídla!

Volské voko se slaninou

Ingredience:

3 vejce

slanina

sůl

pepř

olej

jako příloha zelenina, chléb

Foto: Studenta

Na pánev střední velikosti nelijeme pár kapek oleje a necháme pořádně rozpálit. Čekáme. Pokud se hodně nudíme, můžeme se dopředu ulehčit práci a vymrskneme 3 vejce do mističky nebo hrníčku a zamícháme vidličkou. Osolíme špetkou soli a necháme stranou (ale blízko pánve).

Foto: Studenta

Na rozpálenou pánvičku s olejem na povrchu naskládáme plátky slaniny a občas otáčíme. Slaninu se snažíme přivést ke zlatavému nádechu, takže je nutné ji hlídat!

Foto: Studenta

Na zlatou slaninu, kterou jsme vidličkou, nebo jinou pomůckou, rovnoměrně rozprostřeli po dnu pánvičky, vylijeme připravená vejce. Pokud jsme se při čekání na rozpálení pánve nenudili a vejce nepřipravili předem, rozklepneme je přímo na slaninu. Dáváme pozor na skořápky, hrozí udušení!

Foto: Studenta

Vše necháme pozvolna smažit a pozorujeme. Když vajíčka změní skupenství z kapalného na pevné, pánev i s nimi odstavíme. "Omeletu" přendáme na talíř, opepříme a v případě, že dodržujete zdravý životní styl, doplníme čerstvou zeleninou.

Foto: Studenta

Dobrou chuť! :-)

Příště: Vytuněné blonďaté špagety Bolognese!

Foto: Marie Bauerová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější