Do It Yourself: Domácí mátovo-růžový sirup

Do It Yourself: Domácí mátovo-růžový sirup

Čím ohromit kamarády na letní garden-party? Tyto prázdniny jednoznačně pouze doma vyrobeným mátovo-růžovým sirupem. Nejenom, že výborně chutná jen tak s perlivou vodou, ale dá se i přidávat do různých koktejlů a limonád. A to všechno rychle, snadno a v BIO kvalitě. Jo, a taky krásně voní.

Ingredience:

  • Větší svazek máty
  • Velká hrst růžových lístků (vybereme růži, která voní)
  • 2 BIO citrony i s kůrou nakrájené na kolečka
  • 1 kg cukru s kyselinou citronovou
  • 750 ml vody

Postup:

Jako první svaříme cukr s vodou – přivedeme vodu k varu, přidáme cukr a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Pak sundáme z plotny a vložíme omyté lístky máty, růží a kolečka ze dvou citronů. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme alespoň 24 hodin luhovat. Po té tekutinu scedíme přes filtr nebo kus látky. Samozřejmě do co nejstylovějších nádob – použijeme například staré lahve od vína, nebo zavařovačky. Sirup uchováváme v chladničce a při každé vhodné příležitosti jen naředíme perlivou vodou a máme tu nejlepší letní limonádu!

Text a foto: Eliška Pokorná

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější